sauser, dressing og dip
Tre deilige tilbehør til reker
Når sola skinner er det ekstra hyggelig å invitere til rekelag på terrassen. Hva med å lage nytt tilbehør til rekene? Mangosalsa, srirachamajones og persillepesto vil garantert sette fart på rekefesten.
30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til mangosalsa:
1 stkmango
en halv stkrødløk
1 feddhvitløk
1 håndfullfersk koriander
1 stkGrønn chili
en halv stklime
Dette trenger du til persillepesto:
50 gpinjekjerner
1 pottepersille
1 feddhvitløk
50 gparmesan
1 dlolivenolje
Dette trenger du til srirachamajones:
1 stkegg
1 tseddik
1 tssennep
2 dlnøytral olje ( raps eller solsikke)
1 klypesalt
1 dæsjlimesaft
1 tssriracha (hot chilisaus, smak til)
Til servering:
2 kgreker
1 stklandbrød
2 stkavokadoer
1 stkagurk
2 stklime
Fremgangsmetode
Start med å lage mangosalsaen slik at smakene får satt seg litt mens du tilbereder resten av tilbehøret.
Skrell og del mango i små terninger. Finhakk rødløk og hvitløk, koriander og grønn chili. Bland alt sammen og skvis saften av ½ lime over til slutt.
Lag så persillepestoen. Start med å riste pinjekjernene i en varm og tørr panne. Pass på så det ikke svir seg!
Ha persilleblader i en blender eller foodprocessor sammen med pinjekjernene, hvitløksfeddet, raspet parmesanost og halvparten av olivenoljen. Kjør til alt er finhakket, og spe på med resten av olivenoljen til du har ønsket konsistens.
Majonesen lages enkelt med en stavmikser og en høy, smal beholder. Disse følger ofte med stavmikseren, men ellers kan et litermål brukes.
Ha hele egget, eddik og sennep i beholderen og sett stavmikseren nedi. Hell oljen i beholderen og skru på. Beveg stavmikseren sakte rett oppover. Majonesen vil tykne på ca 1 minutt.
Til slutt smaker du til med en klype salt, en skvis lime og smaker til med ønsker mengde sriracha.
Sett frem rekene og kutt opp landbrød. Del avokadoen i skiver og agurk i strimler. Del lime i båter.
Hvis du bruker frosne reker, la dem gjerne tine over natten. Legg avispapir i en dyp langpanne og spre rekene utover.
Du kan også bruke hjertesalat i stedet for brød. Riv bladene av ved roten, skyll og tørk dem og fyll dem med reker, nesten som et tacoskjell.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆