Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Tre deilige tilbehør til reker

Når sola skinner er det ekstra hyggelig å invitere til rekelag på terrassen. Hva med å lage nytt tilbehør til rekene? Mangosalsa, srirachamajones og persillepesto vil garantert sette fart på rekefesten.

reker-med-tilbehor-hovedbilde.jpg

30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til mangosalsa:

1stkmango

en halvstkrødløk

1feddhvitløk

1håndfullfersk koriander

1stkGrønn chili

en halvstklime

Dette trenger du til persillepesto:

50gpinjekjerner

1pottepersille

1feddhvitløk

50gparmesan

1dlolivenolje

Dette trenger du til srirachamajones:

1stkegg

1tseddik

1tssennep

2dlnøytral olje ( raps eller solsikke)

1klypesalt

1dæsjlimesaft

1tssriracha (hot chilisaus, smak til)

Til servering:

2kgreker

1stklandbrød

2stkavokadoer

1stkagurk

2stklime

Fremgangsmetode

Start med å lage mangosalsaen slik at smakene får satt seg litt mens du tilbereder resten av tilbehøret.
Skrell og del mango i små terninger. Finhakk rødløk og hvitløk, koriander og grønn chili. Bland alt sammen og skvis saften av ½ lime over til slutt.
Lag så persillepestoen. Start med å riste pinjekjernene i en varm og tørr panne. Pass på så det ikke svir seg!
Ha persilleblader i en blender eller foodprocessor sammen med pinjekjernene, hvitløksfeddet, raspet parmesanost og halvparten av olivenoljen. Kjør til alt er finhakket, og spe på med resten av olivenoljen til du har ønsket konsistens.
Majonesen lages enkelt med en stavmikser og en høy, smal beholder. Disse følger ofte med stavmikseren, men ellers kan et litermål brukes.
Ha hele egget, eddik og sennep i beholderen og sett stavmikseren nedi. Hell oljen i beholderen og skru på. Beveg stavmikseren sakte rett oppover. Majonesen vil tykne på ca 1 minutt.
Til slutt smaker du til med en klype salt, en skvis lime og smaker til med ønsker mengde sriracha.
Sett frem rekene og kutt opp landbrød. Del avokadoen i skiver og agurk i strimler. Del lime i båter.
Hvis du bruker frosne reker, la dem gjerne tine over natten. Legg avispapir i en dyp langpanne og spre rekene utover.
Du kan også bruke hjertesalat i stedet for brød. Riv bladene av ved roten, skyll og tørk dem og fyll dem med reker, nesten som et tacoskjell.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit