Tre gode sauser til skalldyrfatet
Hvorfor ikke prøve noen nye sauser og dipper neste gang du skal servere skalldyr?
10min / 1min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 stkhummer (klørne for seg og halen delt i to)
4 stkkongekrabbe (beina, delt ved leddene og skåret i to på langs)
4 stkferske kamskjell (gjerne servert rå skåret i tynne skiver med en dråpe olivenolje på)
8 stksjøkreps (eller krabbeklør)
400 greker
Dette trenger du til Smørsaus med sitron:
1 ssolivenolje
1 feddfinhakket hvitløk
1 stkfinhakket sjalottløk
1 dltørr hvitvin
en halv dlkremfløte
2 sskaldt smør
1 stksitron (saften)
1 ssfinhakket dill
1 klypesalt og pepper
Dette trenger du til Cocktailsaus:
2 dlketsjup
1 tsWorcestershiresaus
en halv sssitronsaft
1 tsrevet pepperrot
Dette trenger du til Chimichurri:
2 ssfinhakket bladpersille
1 sshakket basilikum
en halv dlgod olivenolje
2 ssrødvinseddik (smak til)
3 feddfinhakket hvitløk (smak til)
en fjerdedel tschiliflak (smak til)
5 dråpersitronsaft (smak til)
1 klypesalt og pepper (smak til)