snacks
Energikuler med dadler og kokos
Bruk opp julens rester av nøtter og tørket frukt i denne oppskriften på litt sunnere snacks – energikuler.
40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
300 gdadler (eller tørket fiken)
150 gmandler (eller andre nøtter)
2 sskokosolje
1 tsvaniljepulver
1 tskanel (gjerne økologisk ceylonkanel)
1 klypesalt
3 sskakaopulver (ev. litt mer hvis nødvendig)
1 dlkokosmasse (+ ekstra til å rulle i)
1 ssflytende honning (kan utelates)
Fremgangsmetode
Del dadlene i to og fjern steinen. Legg dem i varmt vann i 20-30 minutter før bruk for å gjøre dem mykere. Sil av vannet.
Start med å knuse nøttene i en foodprocessor. De trenger ikke å være helt finmalte. Litt tekstur er fint! Legg nøttene til side.
Ha dadlene og kokosolje over i foodprocessoren og kjør til det er helt finmalt. Dette tar et par minutter. Tilsett vanilje, kanel, salt og kakaopulver og bland til det er jevnt.
Ha nøttene tilbake i foodprocessoren og tilsett kokos. Smak på røren og tilsett eventuelt litt flytende honning om du ønsker dem litt søtere.
Trill små kuler (1 ss per kule) og rull dem i ekstra kokos. Dette er nok til ca. 20 kuler.
Kulene oppbevares i kjøleskap eller fryseren.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆ ▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆