snacks
Friterte mozzarella-sticks med hot tomatdipp
Smeltet ost, knasende sprøtt skall og hot tomatsaus - kan det bli bedre? Friterte mozzarella-sticks med hot marinaradipp er kosemat på øverste hylle.
45min / 1t 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
Dette trenger du til tomatdippen:
2 bokserhele tomater
1 stkstor sjalottløk
3 feddhvitløk
2 ssolivenolje
2 sssmør
1 sstomatpuré
2 tssukker
1 tschiliflak
1 klypesalt
Dette trenger du til mozzarella-sticks:
450 gmozzarella (fast, i blokk)
100 ghvetemel
3 stkegg
3 sshelmelk
200 gpanko (tørkede brødsmuler)
1 og en halv tshvitløkspulver
1 og en halv tsløkpulver
1 tstørket basilikum
1 tstørket oregano
1 tstørket persille
1 tstørket timian
1 og en halv lvegetabilsk olje
1 buntgressløk
Fremgangsmetode
Start med å lage dippen: Kjør de hermetiske tomatene til en jevn blanding med en stavmikser. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm olje og smør i en gryte over medium varme. Fres sjalottløken til den er gyllen og blank, ca 5-7 minutter. Tilsett hvitløk og stek videre i 1-2 minutter.
Tilsett tomatpuré, sukker og chiliflak. Tilsett tomatene. Skru ned temperaturen og la det småputre i 15-20 minutter. Smak til med salt helt til slutt.
Start så på ostepinnene. Del osten i 1 cm tykke staver. Vend stavene i mel og legg dem over i et dørslag for å riste av overflødig mel.
Du kan også bruke andre typer fast ost, som cheddar, ridderost eller klassisk gulost.
Pisk egg og melk i en bolle. Sett til side. Bland pankoen med krydderet. Sett til side.
Dypp ostepinnene i eggeblandingen og vend så i pankoblandingen. Press det lett sammen. Dypp ostepinnene i eggeblandingen og pankoen en gang til. Legg ostepinnene på en rist eller fjøl og sett det i fryseren i minimum en time.
Varm oljen til 175 grader i en stor gryte. Bruk gjerne et friteringstermometer. Sjekk om oljen er varm nok ved å dyppe en tresleiv ned i oljen. Det skal bruse og boble i oljen når den er varm nok.
Legg ostepinnene forsiktig ned i oljen en og en av gangen. Ikke friter for mange av gangen. Snu litt rundt på dem så de blir jevnt fritert, ca 2-3 minutter.
Legg dem over på tørkepapir for å renne av seg et par minutter før servering. Server sammen med hot marinara dipp og gjerne litt finhakket gressløk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆