Til hovedinnhold
snacks

Luftige blinis med røkelaks

Disse små, russiske pannekakene trenger du kun fem billige basisvarer for å lage, men de vil blåse hatten av gjestene dine.

Luftige blinis med røkelaks

15min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

4dllunken melk

en halvpkfersk gjær

300ghvetemel

2stkegg

1klypesalt

1pkrøkelaks (+ Crème fraîche, dill og sitron til servering)

Fremgangsmetode

Varm 2,5 dl melk til den er lunken, og rør ut den ferske gjæren.
Rør inn ca. halvparten av melet. Dekk til, og la stå i ca. 30 minutter.
Varm resten av melken til den er lunken. Skill eggeplommene fra hvitene, og rør eggeplommene inn i deigen, sammen med den lunkne melken og en klype salt.
Stivpisk eggehvitene, og vend dem forsiktig inn i røren.
La deigen svelle i en halvtime, og stek deretter på middels varme i en stekepanne med litt smør, cirka 1 liten iskremskje per blini.
Serveres med tynne skiver røkelaks, crème fraîche, en kvast dill og frisk sitron.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn