Til hovedinnhold
snacks

Mandelpotetbruschetta med blåmuggost, tranebær og valnøtter

Tapas er helt perfekt til julebordet og når du har venner på besøk. Mandelpoteter som stekes i ovnen, nesten som en bruschetta, toppes med blåmuggost, tranebær og valnøtter, og ringles med honning for en deilig vegetarisk munnfull!

Mandelpotetbruschetta med blåmuggost, tranebær og valnøtter servert på lyst rundt fat med små skåler tørkede tranebær, finhakket gressløk og gyllen honning ved siden av.

35min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

500gmandelpoteter

4ssolje

en halvstkCoop rødløk

150gblåmuggost

2dlcrème fraîche

100gtranebær

100gvalnøtter

4ssflytende honning (norsk skogsbærhonning )

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 °C varmluft.
Trekk mandelpotetene i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.
Hell av vannet, og la potetene dampe av seg.
Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Knus dem flate med en stekespade eller bunnen av en kopp.
Pensle dem med olje på begge sider. Stek dem i 20 minutter, eller til de er gylne.
Skrell og finhakk rødløken.
Grovhakk blåmuggosten, ha den i en bolle og vend inn rødløk og crème fraîche
Grovhakk tranebærene og valnøttene.
Topp de stekte mandelpotetene med blåmuggostsaus, tranebær, valnøtter og honning.
Krydre med salt og pepper.

Tips!

Hvis du vil ha mandelpotetene litt sprøere, kan du toppe dem med litt finrevet parmesan før du steker dem.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit