snacks
Mandelpotetbruschetta med blåmuggost, tranebær og valnøtter
Tapas er helt perfekt til julebordet og når du har venner på besøk. Mandelpoteter som stekes i ovnen, nesten som en bruschetta, toppes med blåmuggost, tranebær og valnøtter, og ringles med honning for en deilig vegetarisk munnfull!
35min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
500 gmandelpoteter
4 ssolje
en halv stkCoop rødløk
150 gblåmuggost
2 dlcrème fraîche
100 gtranebær
100 gvalnøtter
4 ssflytende honning (norsk skogsbærhonning )
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 °C varmluft.
Trekk mandelpotetene i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.
Hell av vannet, og la potetene dampe av seg.
Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Knus dem flate med en stekespade eller bunnen av en kopp.
Pensle dem med olje på begge sider. Stek dem i 20 minutter, eller til de er gylne.
Skrell og finhakk rødløken.
Grovhakk blåmuggosten, ha den i en bolle og vend inn rødløk og crème fraîche
Grovhakk tranebærene og valnøttene.
Topp de stekte mandelpotetene med blåmuggostsaus, tranebær, valnøtter og honning.
Krydre med salt og pepper.
Tips!
Hvis du vil ha mandelpotetene litt sprøere, kan du toppe dem med litt finrevet parmesan før du steker dem.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆