snacks
Perfekt bruschetta
Å lage bruschetta er enkelt, men for å lage en perfekt bruschetta må du følge alle disse stegene i riktig rekkefølge.
8min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
10 skiverpariser baguette (eller landbrød)
god olivenolje (til pensling)
2 feddhvitløk
3 stkstore tomater
7 stkblader fersk basilikum
nykvernet pepper
maldonsalt
1 ssolivenolje (til tomatene)
Fremgangsmetode
Start med tomatblandingen. Det er nok mange som lager tomatblandingen til slutt, men det er den du bør starte med. Det gir nemlig smakene i tomatblandingen tid til å sette seg, og du får en rikere smak.
Fjern tomatkjernene. Når du skal lage tomatblandingen, er det viktig å fjerne kjernene i tomatene. Hvis du ikke gjør det, blir det for mye væske i blandingen som vil gjøre brødet bløtt og vassent.
Del tomatene i to, fjern kjernen og hakk tomatene i biter. Finhakk hvitløksfeddet, og rull basilikumbladene sammen før du finsnitter dem. Bland tomatbiter, hvitløk og basilikum sammen i en bolle, og hell over olivenolje.
Smak til med nykvernet pepper og maldonsalt. La tomatblandingen stå og godgjøre seg i kjøleskapet mens du lager til resten.
Del loffen på skrå. For å få størst mulig overflate til toppingen, bør du skjære loffen på skrå. Hver skive skal være på omtrent 1 centimeter i tykkelse.
Pensle med olivenolje på begge sider. For å få skikkelig sprøtt brød, bør du pensle brødet med olivenolje. Ikke kun på èn side som mange gjør – men på begge sider. Da får du dobbelt sprøhet både på topp og bunn, og slipper en bløt underside på brødet.
Legg brødskivene på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen på 180 grader i 6-8 minutter til de er gylne.
Gnikk med hvitløk. Når skivene er ferdige i ovnen, er det tid for å gi brødet skikkelig hvitløkssmak. Del hvitløksfeddet i to, og gni snittflaten mot overflaten til brødskivene.
Fordel tomatblandingen. Hent tomatblandingen fra kjøleskapet, og fordel den på toppen av brøskivene. Server umiddelbart!
Andre relevante oppskrifter
▆