snacks
Samosas med kremost og bacon
Samosa er en asiatisk pai-rett med trekantet form som frityrstekes med fyll. Denne kan du også fint lage med butterdeigsplater, og droppe frityrstekingen til fordel for ovnen.
20min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
3 platerbutterdeig (tint)
1 pkbacon (i skiver)
1 pkkremost (gjerne med hvitløk eller urter)
1 stkegg til pensling
Fremgangsmetode
Finhakk bacon og stek sprøtt i en panne.
Kjevle tinte butterdeigsplater til dobbel størrelse, og del dem i to.
Legg 2 ss kremost på midten av hver butterdeigsfirkant, og dryss over bacon.
Ta tak i det ene hjørnet, og brett deigen over fyllet, slik at du får en trekant. Pensle med egg mellom skjøtene, og trykk ned med en gaffel så det blir tett.
Pensle med egg på toppen, og stek på 200 grader i ca. 20 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆