snacks
Speltlompechips
Du behøver bare to ingredienser (og litt krydder) for å lage disse knasende sprø og sunne chipsene av speltlompe!
7min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
2 stkspeltlomper
2 tsolje (fks. solsikkeolje)
1 tssalt
en halv tspaprikapulver
en halv tsspisskummin
Fremgangsmetode
Varm ovnen til 225 grader, og dekk et stekebrett med bakepapir.
Del speltlompene i trekanter som en pizza, og legg dem i ett lag utover stekebrettet. De skal ikke overlappe hverandre.
Pensle hver lompebit med litt olje (det er viktig at det ikke blir for mye, da dette gjør chipsen bløt), og strø over litt salt, paprikapulver og spisskummin.
Sett stekebrettet midt i ovnen i 5-7 minutter til de er gylne og sprø. Legg til avkjøling på en stekerist.
Serveres med for eksempel salsa, guacamole, rømme eller kesam.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆