suppe
Asiatisk nudelsuppe med torsk
Torsk er fantastisk å bruke i kombinasjon med asiatiske smaker. Den er selv mild, men desto mer tar den til seg de deilige smakene av sitrongress, ingefær, koriander, chili og soyasaus.
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 gtorskefilet uten skinn og ben
2 stilkersitrongress
2 stilkerstangselleri
20 gfersk ingefær
en halv stkrød chili
en halv dlsoyasaus
4 dlvann
2 stkgulrot
200 geggnudler
1 håndfullfrisk koriander
Fremgangsmetode
Kok nudlene etter anvisning på pakken, og sett til side.
Skjær sitrongresset i to, på langs, og bank det med en sleiv for å knuse fibrene og frigjøre smak.
Skjær ingefær og chili i tynne skiver, og kok det opp sammen med vann, soyasaus, sitrongress og selleri. La det trekke i 2 minutter.
Skjær torsk i serveringsstykker, og tilsett i suppen sammen med skivet gulrot. Legg på lokk, og la det trekke i 10 minutter, eller til torsken er ferdig.
Ta torsken ut av suppen og legg til side.
Bland nudlene i suppen, og ha i rikelig med frisk koriander. Server med torsken ved siden av eller anrett den på toppen av nudlene.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆