Til hovedinnhold
suppe

Asiatisk nudelsuppe med torsk

Torsk er fantastisk å bruke i kombinasjon med asiatiske smaker. Den er selv mild, men desto mer tar den til seg de deilige smakene av sitrongress, ingefær, koriander, chili og soyasaus.

Asiatisk nudelsuppe med torsk

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

torskefilet uten skinn og ben

sitrongress

stangselleri

fersk ingefær

rød chili

soyasaus

vann

gulrot

eggnudler

frisk koriander

Fremgangsmetode

Kok nudlene etter anvisning på pakken, og sett til side.
Skjær sitrongresset i to, på langs, og bank det med en sleiv for å knuse fibrene og frigjøre smak.
Skjær ingefær og chili i tynne skiver, og kok det opp sammen med vann, soyasaus, sitrongress og selleri. La det trekke i 2 minutter.
Skjær torsk i serveringsstykker, og tilsett i suppen sammen med skivet gulrot. Legg på lokk, og la det trekke i 10 minutter, eller til torsken er ferdig.
Ta torsken ut av suppen og legg til side.
Bland nudlene i suppen, og ha i rikelig med frisk koriander. Server med torsken ved siden av eller anrett den på toppen av nudlene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆