suppe
Blomkålsuppe med bakt hvitløk
Med dette trikset får du ekstra god og mye smak på blomkålsuppen. Topp med hjemmelagede parmesankrutonger for prikken over i'en!
1t 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkblomkålhode
1 stkhvitløk
1 stkgul løk (liten)
1 lmelk
3 ssolivenolje
1 tsfersk timian (finhakket)
1 tssalt
en halv tspepper
Parmesankrutonger:
6 stkbrødskiver (tørre)
3 ssrevet parmesan
2 ssolivenolje
en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader. Skjær toppen av hvitløken og sett den på et stykke folie. Tilsett 1 ts olivenolje og litt salt og pepper, og samle folien rundt hvitløken. Sett den inn i ovnen.
Hakk løken i små biter og del blomkålhodet i buketter. Legg disse på et stekebrett og fordel olivenolje, timian, salt og pepper over. La blomkålblandingen bake i ovnen 25-30 minutter.
Sjekk hvitløken. Den skal være helt myk når den er ferdig. Ta den ut når den er ferdig og la den avkjøle seg på kjøkkenbenken.
Ta ut blomkålen når den er ferdig bakt, du skal kunne stikke en gaffel enkelt gjennom stykkene. Sett inn krutongene og la dem bake i ovnen i 6-8 minutter, til de er gyllenbrune.
Hell melken i en gryte og kok opp. Tilsett løk og blomkålblandingen, samt den bakte hvitløken, og blend til en jevn suppe med stavmikser.
Parmesankrutonger
Skjær brødskivene i små firkanter, legg dem på et stekebrett og vend dem i olivenolje. Strø over salt og pepper.
Ta krutongene ut av ovnen og dryss parmesan over.
Server blomkålsuppen med krutonger ved siden av og gjerne litt ekstra olivenolje.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆