suppe
Eple- og sellerirotsuppe med kylling
Suppe er varmende og deilig middag, og kylling er alltid populært. Stek kylling, gjerne med skinnet på sånn at det blir sprøstekt og gyllent, og ha kjøttet i en varm og mettende suppe med eple og selleri.
45min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
en halv stksellerirot (skrelt og i biter)
2 stkrøde epler (skrelt og i biter)
2 stkfinhakket sjalottløk
1 stilkstangselleri ( i skiver)
2 sssmør
1 lkyllingbuljong
1 stilkfrisk timian
1 klypesalt og pepper
Dette trenger du til kylling og topping:
2 stkkyllingfileter (gjerne med skinn)
2 ssolje
3 sssmør
1 stilkstangselleri
4 stilkerfrisk timian
Fremgangsmetode
Stek sellerirot, epler, løk og stangselleri i smør til grønnsakene er blanke. Hell på buljong og ha i timian. Kok suppen på middels varme til grønnsakene er møre, 15-20 min.
Trekk kjelen av platen og kjør suppen jevn med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Sett ovnen på 120 °C.
Tørk kyllingen med kjøkkenpapir og dryss den med salt og pepper.
Stek filetene på skinnsiden i olje i varm panne i 6-8 min til de har fått en gyllen stekeskorpe. Skru ned varmen og snu filetene. Tilsett smør og øs det over kjøttet med en skje.
Stek kyllingen videre i ovnen. Stikk ev. inn et steketermometer i den tykkeste delen. Stek dem ca. 12-20 min til kjernetemperaturen er 64 °C. Ta dem ut og la dem hvile i 10 min før du skjærer dem i skiver.
Øs varm suppe i serveringsskåler og topp med kylling i skiver, tynne skiver stangselleri og timian.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆