Til hovedinnhold
suppe

Fransk løksuppe

Fransk løksuppe er enkel, rimelig og god husmannskost som aldri går av moten. Bruk rester av brød og ost, og lag et herlig suppemåltid.

Fransk løksuppe

1t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

5stkGul løk i tynne skiver (ca. 800 gram)

2ssolivenolje

2sssmør

1sstørket timian (kan sløyfes)

1 og en fjerdedelgrønnsaksbuljong

1sssitronsaft

2feddfinhakket hvitløk

1stklaurbærblad

en halvtssalt

en fjerdedeltspepper

4skiverloff (gjerne daggammel)

6ssrevet gulost

Fremgangsmetode

Rens løk og skjær i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin hvis du har det.
Varm opp olje og smør i en stor gryte på middels sterk varme. Ha løk og timian i gryta og la det surre i 20 minutter, til løken begynner å få farge. Rør om underveis.
Tilsett grønnsakbuljong, sitronsaft, finhakket hvitløk og laurbærblad. Kok opp og la suppa småkoke under lokk i 30 minutter. Smak til med salt og pepper
Forvarm ovnen til 225 grader. Skjær bort brødskorpene og rist brødskivene lett i brødristeren, eller stek dem på begge sider i en stekepanne.
Fordel den varme løksuppen over i ildfaste suppeboller. Legg en brødskive på toppen og dryss over revet ost.
Gratiner løksuppen til osten er smeltet og har fått fin farge. Server med en gang.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn