suppe
God gammeldags kjøttsuppe
Få ting varmer så godt som en klassisk kjøttsuppe når høstmørket gjør sitt inntog. Det er enkel og mettende mat, perfekt for den kalde sesongen vi er på vei inn i.
1t 20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 ghøyrygg av storfe (eller annet suppekjøtt, i terninger)
1 ssrapsolje
1 lgrønnsakskraft
1 stklaurbærblad
1 stkgul løk (i biter)
2 stkgulrøtter (i biter)
en halv stksellerirot (i biter)
en halv stkkålrot (i biter)
1 stkpersillerot (i biter)
1 stkpurre (i biter)
4 stkpoteter (i biter)
2 stilkerfrisk timian
1 og en halv tssalt
en halv tspepper
200 gromtemperert smør (gjerne Rørossmør)
1 ssseterrømme (eller crème fraîche)
1 ssfrisk timian (finhakket)
1 klypenykvernet pepper
4 skiverflatbrød
Fremgangsmetode
Tørk kjøttet med kjøkkenpapir og skjær det i passe store terninger.
Varm oljen i en stekepanne på sterk varme. Brun oksekjøttet og ha det over i en stor gryte.
Hell grønnsakskraften over kjøttet og tilsett laurbærblad. Kok opp, senk varmen og skum av underveis for å få en klar suppe. La kjøttet trekke i ca. 1 time.
Rens og skrell alle grønnsakene, skjær dem i biter og ha dem i gryta sammen med kjøttet. Tilsett timian og smak til med salt og pepper.
Kok opp igjen, senk temperaturen og la alt småkoke til grønnsakene er møre, ca. 15 minutter.
Pisk romtemperert smør og rømme hvitt og luftig. Rør inn finhakket timian og smak til med nykvernet pepper.
Server kjøttsuppa rykende varm med pisket smør og godt flatbrød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆