suppe
Gratinert Fransk løksuppe
Rykende varm løksuppe, med gratinert osteskive på toppen er både billig og veldig godt!
1t 10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
6 stkgul løk
1 sssmør
1 tssukker
1 sshvetemel
1 og en halv tsrødvinseddik
1 og en halv lhønsebuljong
1 buntferske urter (fks. timian og persille)
1 tssalt og pepper (smak til)
4 skiverdaggammelt brød (eller baguette, skåret i tykke skiver)
150 grevet ost (fks. 50/50 parmesan og mozzarella eller Jarlsberg)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kutt løken i tynne skiver. Smelt smøret i en vid gryte over middels varme, og surr løken under omrøring til den kollapser og blir gyllen, omtrent 15-20 minutter.
Tilsett eventuelt litt sukker underveis, det hjelper på karamelliseringen.
Tilsett hvetemel, og la surre under omrøring til du har fått bort alle melklumper.
Ha i eddik og bland godt, sørg for å få med alt som eventuelt sitter fast i bunnen av gryta.
Tilsett buljong og rør om. Ha i urter, og la koke 20-30 minutter, til suppa har fått god og fyldig smak.
Fisk ut urtene, og smak til suppen med salt og pepper, eventuelt mer eddik.
Overfør til ildfaste skåler, legg på brød, og dryss over ost. Gratiner i ovnen i 15-20 minutter, til osten er smeltet.
Tips!
Har du ikke suppeskåler som tåler ovn kan du gratinere brød og ost i ovnen alene, og legge på suppen før servering. Eventuelt kan de serveres til suppen som ostesmørbrød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆