Til hovedinnhold
suppe

Gratinert Fransk løksuppe

Rykende varm løksuppe, med gratinert osteskive på toppen er både billig og veldig godt!

Gratinert fransk løksuppe i hvit suppeskål, på lyseblå bakgrunn. Fersk timian på siden.

1t 10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

6stkgul løk

1sssmør

1tssukker

1sshvetemel

1 og en halvtsrødvinseddik

1 og en halvlhønsebuljong

1buntferske urter (fks. timian og persille)

1tssalt og pepper (smak til)

4skiverdaggammelt brød (eller baguette, skåret i tykke skiver)

150grevet ost (fks. 50/50 parmesan og mozzarella eller Jarlsberg)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 180 grader.
Kutt løken i tynne skiver. Smelt smøret i en vid gryte over middels varme, og surr løken under omrøring til den kollapser og blir gyllen, omtrent 15-20 minutter.
Tilsett eventuelt litt sukker underveis, det hjelper på karamelliseringen.
Tilsett hvetemel, og la surre under omrøring til du har fått bort alle melklumper.
Ha i eddik og bland godt, sørg for å få med alt som eventuelt sitter fast i bunnen av gryta.
Tilsett buljong og rør om. Ha i urter, og la koke 20-30 minutter, til suppa har fått god og fyldig smak.
Fisk ut urtene, og smak til suppen med salt og pepper, eventuelt mer eddik.
Overfør til ildfaste skåler, legg på brød, og dryss over ost. Gratiner i ovnen i 15-20 minutter, til osten er smeltet.

Tips!

Har du ikke suppeskåler som tåler ovn kan du gratinere brød og ost i ovnen alene, og legge på suppen før servering. Eventuelt kan de serveres til suppen som ostesmørbrød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit