Til hovedinnhold
suppe

Grønnsakssuppe med torsk og reker

I denne nydelige grønnsakssuppen kan du bruke opp rester. Se på oppskriftene som veiledende, og miks og triks med det du har tilgjengelig. Bytt gjerne ute torsken med annen fisk du har liggende.

Grønnsakssuppe med torsk og reker

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

100greker (uten skall)

300gtorskefilet (uten skinn og bein)

2stksjalottløk (finhakket)

2stkpoteter (i små terninger)

2stkgulrøtter (i små terninger)

en halvstkpurre (i biter)

1feddfinhakket hvitløk

1ssrapsolje

5dlgrønnsaksbuljong

2dlmatfløte

1dæsjsalt og pepper

1dlfrosne grønne erter

1sshvitvinseddik

Fremgangsmetode

Surr løk, poteter, gulrot og hvitløk i rapsolje til løken er myk. Hell i buljongen og kok i 10 minutter. Tilsett fløten og kok videre i 5 minutter.
Mos til en glatt suppe med stavmikser eller en håndmoser. Smak til med salt og pepper.
Skjær fisken i biter på ca. 3 cm og dryss over salt og pepper og ha den i suppen sammen med ertene. La suppen trekke i noen minutter. Smak den til med hvitvinseddik.
Legg rekene i varme suppetallerkener og hell over suppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn