suppe
Grønnsakssuppe med torsk og reker
I denne nydelige grønnsakssuppen kan du bruke opp rester. Se på oppskriftene som veiledende, og miks og triks med det du har tilgjengelig. Bytt gjerne ute torsken med annen fisk du har liggende.
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
100 greker (uten skall)
300 gtorskefilet (uten skinn og bein)
2 stksjalottløk (finhakket)
2 stkpoteter (i små terninger)
2 stkgulrøtter (i små terninger)
en halv stkpurre (i biter)
1 feddfinhakket hvitløk
1 ssrapsolje
5 dlgrønnsaksbuljong
2 dlmatfløte
1 dæsjsalt og pepper
1 dlfrosne grønne erter
1 sshvitvinseddik
Fremgangsmetode
Surr løk, poteter, gulrot og hvitløk i rapsolje til løken er myk. Hell i buljongen og kok i 10 minutter. Tilsett fløten og kok videre i 5 minutter.
Mos til en glatt suppe med stavmikser eller en håndmoser. Smak til med salt og pepper.
Skjær fisken i biter på ca. 3 cm og dryss over salt og pepper og ha den i suppen sammen med ertene. La suppen trekke i noen minutter. Smak den til med hvitvinseddik.
Legg rekene i varme suppetallerkener og hell over suppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆