suppe
Gulasj – ungarsk kjøttsuppe
Rykende varm kjøttsuppe, ikke noe er så godt å samles over som det når det er surt og kaldt ute. Og en ungarsk kjøttgryte har alt det du ønsker deg.
1t 30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 ghøyrygg av storfe (i terninger)
2 ssolje
1 og en halv tssalt
en halv tspepper
2 stkgule løk (finhakket)
2 feddfinhakket hvitløk
3 sspaprikapulver
1 stklaurbærblad
1 tskarve
1 lgrønnsakskraft
2 stkrøde paprika (i biter)
1 stkgul paprika (i biter)
2 stkgulrøtter (i skiver)
500 gpoteter (i 2x2 cm terninger)
Fremgangsmetode
Tørk kjøttet og skjær det i 2x2 cm terninger. Varm halvparten av oljen i en stor tykkbunnet gryte på sterk varme. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det på alle sider før det tas opp og settes til side. Senk temperaturen til middels sterk varme.
Varm resten av oljen og stek finhakket løk under omrøring i 2-3 minutter til løken er blank og mør.
Rør inn finhakket hvitløk og paprikapulver og la alt surre forsiktig i 5 minutter uten at det svir seg.
Legg kjøttet tilbake i gryta sammen med laurbærblad og karve. Hell over grønnsakkraft og kok opp. Senk temperaturen og la kjøttet trekke under lokk i ca. 1 time.
Skjær paprika, gulrøtter og poteter i biter. Ha grønnsakene i suppen og la suppen småkoke uten lokk til grønnsakene er møre, cirka 10 minutter.
Server kjøttsuppen med godt brød og kanskje en liten rømmeklatt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆