suppe
Gulrotsuppe med chili og ingefær
Gulrotsuppe er varmende og godt til middag. Denne lager du med chili og ingefær sånn at det sparker litt i ganen.
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 kggulrøtter (i biter)
1 stkpotet
1 stkgul løk (grovt hakket)
5 stkhvitløksfedd (finhakket)
1 og en halv stkrød chili (finhakket)
20 gingefær (finhakket)
1 lkyllingkraft (eller grønnsakskraft)
2 stkappelsiner (kun saft)
1 stklime (kun saft)
2 dlkremfløte
1 tssalt og pepper (smak til)
1 stilkkoriander (til servering)
Fremgangsmetode
Fres gulrot i en god klatt smør og tilsett de andre ingrediensene, med unntak av kremfløte. Kok til gulroten er mør, men ikke kok den for lenge! Da vil suppen miste den fine fargen og bli brun og blass istedenfor knall oransje.
Når gulroten er mør, tilsetter du fløte og kjører suppen med en stavmikser. Har du ikke det, kan du kjøre suppen flere ganger i en foodprosessor.
Smak til suppen med salt og pepper til den smaker slik du vil ha den. Vil du ha den sterkere, smaker du den til med litt cayennepepper.
Dryss gjerne over litt finkuttet gulrot og korianderblad like før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆