suppe
Hjemmelaget tomatsuppe med krutonger og spekechips
Hjemmelaget tomatsuppe er herlig både som hverdagsmiddag og gjestemat. Vi har også et triks som gjør tomatsuppen ekstra smakfull, vi ovnsbaker tomatene først!
1t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Tomatsuppe:
1 kgmodne tomater
2 feddhvitløk (mer om ønskelig)
2 stkgul løk (middels store)
8 dlvann
2 stkbuljongterninger
2 sskremost
3 ssfersk basilikum
Topping:
1 ssolivenolje
1 tssalt og pepper
1 tstørket oregano
4 skivertørt brød
4 skiverspekeskinke
4 stkkokte egg
Fremgangsmetode
Sett stekeovnen på 180 ˚C.
Ta frem et stekebrett og legg på bakepapir. Del tomatene i to, skjær løken i skiver, rens hvitløksfeddene, og plasser alt på bakepapiret. Ringle over olivenolje, dryss over litt salt og pepper.
Sett i ovnen i minst 40 minutter, steketiden avhenger av størrelse på tomatene dine.
Når tomatene, løken og hvitløken er myke, tar du dem ut av ovnen og over i ei gryte. Pass på at du får med alle den gode tomatsaften. Finn frem stavmikseren, og kjør alt til en jevn og god suppe.
Ha i vann og buljongterninger, og la suppen koke noen minutter.
Når alt tilbehøret er ferdig, tilsetter du kremosten og basilikumen i suppen og kjører en siste gang med stavmikseren. Server tilbehøret ved siden av, så krutonger og spekechips bevarer sprøheten.
Topping
Skjær brødskivene i terninger og legg dem på et stekebrett med bakepapir på. Ringle over litt olivenolje og dryss tørket oregano på brødbitene. De skal stå i ovnen i 6-10 minutter til de er sprø.
Stek spekeskinken et par minutter i stekepannen, før du lar dem renne av seg på et tørkepapir til de blir sprø.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆