15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkrødløk
1 stkhvitløksfedd
2 ssolje
1 sskarripulver
2 bokserrøde linser
1 bokshermetiske tomater
4 dlgrønnsaksbuljong (1 stk buljongterning + 4 dl vann)
en halv tssalt og pepper
Til servering:
2 dlcrème fraîche
1 dlgrovhakket koriander
1 stkfinsnittet chili
Fremgangsmetode
Hakk 1 rødløk og 1 hvitløkfedd og stek gyllent i 2 ss olje i en gryte i ca. 5 minutter. Krydre med 1 ss karripulver underveis.
Hell væsken av 2 bokser røde linser og skyll dem godt i et dørslag under rennende kaldt vann. La renne godt av og ha linsene i gryta sammen med 1 boks hermetiske tomater og 1 terning grønnsaksbuljong løst opp i 4 dl kokende vann.
La suppen koke i ca. 5 minutter og kjør den delvis glatt med stavmikser. La noen av linsene være hele. Smak til med salt og pepper.
Server suppen med en klatt crème fraîche og et dryss frisk koriander og chili.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆