suppe
Jordskokksuppe med pinnekjøttkroketter
Spis restene av det salte, gode pinnekjøttet sammen med en mild og kremete jordskokksuppe. Jordskokker har en litt nøtteaktig, mild smak og er veldig godt å lage suppe av.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til jordskokksuppe:
400 gjordskokker
5 dlfløte
5 dlmelk
1 stkbuljongterning
1 klypesalt og pepper
Dette trenger du til pinnekjøttkroketter:
200 gferdig kokt pinnekjøtt (renset)
200 gmandelpoteter (kokte)
2 ssolivenolje
1 ssrevet sitronskall
1 sshakket persille
1 feddfinhakket hvitløk
1 klypesalt og pepper
1 dlhvetemel
2 stkegg
1 dltørre brødsmuler
en halv lfrityrolje
Fremgangsmetode
Skrell skallet av jordskokkene og skjær dem i passende biter. Kok jordskokkene møre i melk, fløte og buljong.
Du kan også skrubbe dem godt med en potethanske i stedet for å skrelle dem.
Kjør det glatt med stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Varm opp suppen før servering.
Slik lager du pinnekjøttkroketter
Riv pinnekjøttet i mindre biter og mos potetene lett. Bland pinnekjøtt, poteter, olje, sitronskall, persille og hvitløk godt sammen i en bolle.
Smak til med salt og pepper.
Form deigen til kroketter og panér dem først i mel, deretter i egg og til slutt i brødsmuler.
Varm oljen til 180 °C og fritér krokettene til de er gylne.
Servér suppen varm med sprøstekte kroketter ved siden av.
Tips! Krokettene kan fint lages på forhånd og oppbevares fryst. Om du vil ha en variant med fisk, kan du bytte ut pinnekjøttet med klippfisk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆