suppe
Minestrone - en smak av Italia
Minestrone er en nydelig, mettende grønnsakssuppe med opprinnelse i Italia. Minestronesuppen er for italienerne litt som lapskausen er for oss nordmenn. Vi tar det vi har i kjøleskapet, og de grønnsakene som er i sesong - pluss litt tomater og pasta. Det blir det både billig og god middag av!
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkrødløk
2 feddhvitløk
en halv stkpurreløk
2 stkgulrøtter
2 stilkerstangselleri
1 stkfennikel
1 stkstor potet
1 bokshakkede tomater
1 bokshvite bønner
1 stkliten squash
150 gkål
1 lkraft eller buljong (enten grønnsaks- eller kyllingbuljong)
100 gtørr pasta
1 tsoregano
2 stklaurbærblader
2 ssolivenolje
1 tssalt og pepper (smak til)
1 nevefersk basilikum (til servering)
1 neverevet parmesan (til servering)
Fremgangsmetode
Finhakk løk og hvitløk, og strimle purren. Kutt gulrøtter, stangselleri, fennikel og potet i små biter.
Hell et par spiseskjeer olivenolje i en vid gryte og ha i alle grønnsakene. La blandingen steke på middels varme i 10-15 minutter, mens du rører jevnlig. Grønnsakene skal ikke bli brune, bare møre.
Finsnitt kålen og kutt squashen i biter, og ha den i suppen sammen med tomatene, oregano, laurbærblader og kraften, og gi suppen et oppkok. Ha i bønnene og la suppen småkoke i fem minutter, eller til kålen er mør. Smak til med salt og pepper.
Kok pastaen al dente, etter tilberedningsinstruksjonene på pakken, og hell av vannet. Om du vil ha pastaen i suppen eller servere den ved siden av, bestemmer du selv.
Server den dampende suppen med revet parmesan og finhakket, fersk basilikum på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆