suppe
Ovnsristet gresskarsuppe med krabbecrostini
Nå er det sesong for både gresskar og ferske krabber. Det er godt hver for seg – og enda bedre sammen. De gode, ristede brødskivene gir litt sprøtt å tygge på til suppen. Crostini med avokado og krabbe er også godt hvis du skal servere noen småretter eller tapas til kveldsmat.
15min / 35min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 ggresskar (i biter)
1 stkrød paprika (i biter)
4 stkhvitløksfedd
1 stkrød chili
olje
1 lbuljong (f.eks hønsebuljong)
1 og en halv dlcrème fraîche
1 klypesalt og pepper
10 stkcrostini (tynne brødskiver)
1 stkavokado
1 stklime (saften)
400 grenset krabbekjøtt
friske urter og spirer (til pynt)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 225 °C.
Fordel gresskar, paprika, løk, hvitløk og chili på et ovnsbrett som er dekket med bakepapir. Hell over litt olje, og vend godt sammen.
Sett brettet midt i ovn i ca. 25 min og rist til gresskarbitene er myke. Vend på alt et par ganger under stekingen.
Ha grønnsaks- og løkbitene fra ovnen i en kjele og hell over buljong. Kok raskt opp og miks til en jevn suppe med en håndmikser.
Rør inn crème fraîche og smak til med salt og pepper.
Rist brødskivene i ovn eller i brødrister.
Del avokado og fjern steinen med en skje. Ta ut kjøttet og kjør det i en mikser til en jevn puré sammen med limesaft og salt.
Bre avokadopuré på crostini og legg på raust med krabbekjøtt og urter eller spirer. Servér crostini med suppen.
TIPS
Hvis du ønsker, kan noe av sausen vendes sammen med nudler og serveres til.
Brød til å dyppe i sausen anbefales også.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆