Til hovedinnhold
suppe

Ovnsristet gresskarsuppe med krabbecrostini

Nå er det sesong for både gresskar og ferske krabber. Det er godt hver for seg – og enda bedre sammen. De gode, ristede brødskivene gir litt sprøtt å tygge på til suppen. Crostini med avokado og krabbe er også godt hvis du skal servere noen småretter eller tapas til kveldsmat.

15min / 35min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

600ggresskar (i biter)

1stkrød paprika (i biter)

4stkhvitløksfedd

1stkrød chili

olje

1lbuljong (f.eks hønsebuljong)

1 og en halvdlcrème fraîche

1klypesalt og pepper

10stkcrostini (tynne ­brødskiver)

1stkavokado

1stklime (saften)

400grenset krabbekjøtt

friske urter og spirer (til pynt)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 225 °C.
Fordel gresskar, paprika, løk, hvitløk og chili på et ovnsbrett som er dekket med bakepapir. Hell over litt olje, og vend godt sammen.
Sett brettet midt i ovn i ca. 25 min og rist til gress­kar­bitene er myke. Vend på alt et par ganger under stekingen.
Ha grønnsaks- og løk­bitene fra ovnen i en kjele og hell over buljong. Kok raskt opp og miks til en jevn suppe med en håndmikser.
Rør inn crème fraîche og smak til med salt og pepper.
Rist brødskivene i ovn ­eller i ­brødrister.
Del ­avokado og fjern steinen med en skje. Ta ut ­kjøttet og kjør det i en mikser til en jevn puré sammen med limesaft og salt.
Bre avokado­puré på crostini og legg på raust med krabbekjøtt og urter eller spirer. Servér crostini med suppen.

TIPS

Hvis du ønsker, kan noe av sausen vendes sammen med nudler og serveres til.
Brød til å dyppe i sausen ­an­befales også.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn