Til hovedinnhold
suppe

Potet- og purreløksuppe med sprø brødpinner

Fløyelsmyk og mettende potet- og purreløksuppe er overraskende kjapp å lage. Pimp den opp med italienske brødpinner og parmesanchips for en skikkelig hverdagsfest!

Potet- og purreløksuppe med sprø brødpinner

25min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til potet- og purreløksuppe:

4stkstore purreløk (i ringer)

800gmandelpoteter (i terninger)

2feddhvitløk, hakket

2ssextra virgin olivenolje

1lgrønnsakskraft

2dlkremfløte

en halvstksitron (saften)

1klypesalt og pepper

2stilkerfrisk timian

2tschiliolje

Dette trenger du til brødpinner med parmesan:

1pkCoop ferdig pizzabunn (eller annen fersk pizzabunn)

1stkegg

100grevet parmesan

1klypegrovt flaksalt

Dette trenger du til parmesanchips:

100grevet parmesan

Fremgangsmetode

Skyll purrene og skjær dem i små biter. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
Varm olje i en stor kasserolle på middels sterk varme. Ha den hvite delen av purren og grovhakket hvitløk i kjelen og la det surre 3 minutter.
Ha potetbitene i kasserollen, hell på kraft og kok opp. La alt småkoke til potetene er møre (15-20 minutter). I mellomtiden kan du lage parmesangrissini og parmesanchips.
Bruk blender eller stavmikser til å kjøre suppen glatt og jevn. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Topp med finsnittet grønn purre, fersk timian og chiliolje, og server suppen med parmesangrissini og parmesanchips.

Slik lager du brødpinner med parmesan

Ta pizzadeigen ut av kjøleskapet 30 minutter før steking. Sett ovnen på 220˚C.
Rull ut pizzabunnen. Pisk sammen egg og pensle godt. Dryss over revet parmesanost og grovt flaksalt.
Bruk pizzahjul eller kniv og del først bunnen i to på langs og deretter i 2-3 cm tykke strimler på tvers. Vri hver strimmel rundt sin egen akse et par ganger og legg på bakepapirkledd stekebrett.
Stek midt i ovnen i 8-10 minutter, til brødpinnene er gylne og sprø.

Slik lager du parmesanchips

Sett ovnen på 180˚C. Legg revet parmesanost i sirkler på 10 cm diameter på bakepapirkledd stekebrett.
Stek midt i ovnen til osten er smeltet og blitt gyllen (ca. 10 minutter).
La osten avkjøles på bakepapiret til parmesanchipsen har stivnet og blitt knasende sprø.
Parmesanchipsen blir mykere over tid og bør derfor nytes mens den er relativt nystekt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn