suppe
Rask gulasj med kjøttdeig
Gulasj er ikke bare nasjonalretten i Ungarn, men den står også i fare for å bli din nye søndagsfavoritt. Denne suppen er full av smak – og utrolig praktisk.
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkgul løk (grovhakket)
2 feddfinhakket hvitløk
400 gsvinekjøttdeig (1 pakke)
2 stkpoteter (i små terninger)
1 stkgulrot (i tynne skiver)
2 stkselleristenger (i tynne skiver)
1 stkrød paprika (i strimler)
en halv stkspisspaprika (søt paprika, i ringer)
2 sstomatpuré
2 sspaprikapulver
en halv tskarve
1 lhønsebuljong
1 stklaurbærblad
1 tssalt og pepper (smak til)
2 ssolje til steking
Fremgangsmetode
Varm litt olje i en gryte, og surr løk og hvitløk blanke. Tilsett svinekjøttdeig, og surr til kjøttet er brunt.
Tilsett poteter og gulrot, og surr i cirka 5 minutter.
Tilsett deretter selleristang og strimlet paprika, og surr videre i 2 minutter.
Rør inn tomatpuré, paprikapulver og karve, og hell over hønsebuljong. Tilsett laurbærblad, og la småkoke i cirka 15 minutter, til grønnsakene er møre.
Smak til med salt og pepper til slutt.
Servér gjerne med brød, smør, og en klatt rømme eller creme fraiche.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆