suppe
Tradisjonell ertesuppe med salt svineknoke
Tradisjonell ertesuppe er perfekt å lage når det er mange rundt middagsbordet. Ertesuppe med salt kjøtt er enkel, raus og kjempegod mat som metter lenge.
3t 30min / 12t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
300 ggule erter (tørkede)
1 og en halv kglettsaltet svineknoke
2 stkgul løk (finhakket)
2 stilkerfersk timian
2 stklaurbærblad
1 stkgrønnsaksbuljongterning
2 lvann
500 gsellerirot (i terninger)
4 stkgulrot (i terninger)
1 stkpurre (i ringer)
1 tssalt og pepper (smak til)
1 sshakket bladpersille (til servering)
Fremgangsmetode
Legg ertene i en stor bolle og dekk godt med vann. La ertene bløtlegges natten over.
Hell av vannet på ertene. Ha svineknoke, utvannede erter, løk, timian, laurbærblad og buljongterning i en stor gryte. Hell over vann og kok opp.
Senk temperaturen og skum godt av i starten for å få en klar suppe. La deretter alt trekke under lokk i ca. 3 timer.
Tilsett sellerirot, gulrot og purre når det gjenstår 30 minutter av koketiden.
Løft ut svineknoken og rens kjøttet. Legg kjøttet tilbake i suppen og smak til med salt og pepper om det er nødvendig.
Dryss over litt finhakket bladpersille og server ertesuppen sammen med flatbrød og smør.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆