Til hovedinnhold
suppe

Tradisjonell ertesuppe med salt svineknoke

Tradisjonell ertesuppe er perfekt å lage når det er mange rundt middagsbordet. Ertesuppe med salt kjøtt er enkel, raus og kjempegod mat som metter lenge.

Ertesuppe med grønnsaker og saltet svineknoke, servert i hvit suppeskål med mørk blå kant, på lyst trebord. Mørkt blått kjøkkenhåndkle, og flattbrød ved siden av.

3t 30min / 12t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

300ggule erter (tørkede)

1 og en halvkglettsaltet svineknoke

2stkgul løk (finhakket)

2stilkerfersk timian

2stklaurbærblad

1stkgrønnsaksbuljongterning

2lvann

500gsellerirot (i terninger)

4stkgulrot (i terninger)

1stkpurre (i ringer)

1tssalt og pepper (smak til)

1sshakket bladpersille (til servering)

Fremgangsmetode

Legg ertene i en stor bolle og dekk godt med vann. La ertene bløtlegges natten over.
Hell av vannet på ertene. Ha svineknoke, utvannede erter, løk, timian, laurbærblad og buljongterning i en stor gryte. Hell over vann og kok opp.
Senk temperaturen og skum godt av i starten for å få en klar suppe. La deretter alt trekke under lokk i ca. 3 timer.
Tilsett sellerirot, gulrot og purre når det gjenstår 30 minutter av koketiden.
Løft ut svineknoken og rens kjøttet. Legg kjøttet tilbake i suppen og smak til med salt og pepper om det er nødvendig.
Dryss over litt finhakket bladpersille og server ertesuppen sammen med flatbrød og smør.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit