Til hovedinnhold
suppe

Varm og mettende kjøttsuppe

Hva er vel bedre enn å varme seg på en god, gammeldags kjøttsuppe når det er kaldt ute? Det er den perfekte søndagsmiddagen og den lager seg nesten helt selv.

Varm og mettende kjøttsuppe

1t 25min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

600ghøyrygg (uten bein, i terninger)

1ssrapsolje

1 og en fjerdedelgrønnsakskraft

1stklaurbærblad

1stkgul løk (i biter)

2stkgulrøtter (i biter)

250gsellerirot (i biter)

250gkålrot (i biter)

4stksmå poteter (i biter)

120gpurre (finsnittet)

1stkurtebukett av fersk timian, rosmarin og persille

1 og en halvtssalt

en halvtspepper

Fremgangsmetode

Tørk kjøttet godt og skjær i terninger på ca. 2x2 cm.
Varm opp olje i en stekepanne på sterk varme. Brun kjøttet raskt og ha over i en stor gryte.
Hell kraften og laurbærblad over kjøttet. Kok opp, senk varmen og skum av urenheter for å få en klar suppe. La kjøttet trekke rett under kokepunktet i ca. 1 time.
Rens og skjær alle grønnsakene i biter. Ha løk, gulrot, sellerirot, kålrot og potet i gryta sammen med kjøttet.
Bind sammen noen stilker fersk timian, rosmarin og persille med tykk bomullstråd og legg i gryta. Smak til med salt og pepper og la alt småkoke til grønnsakene er møre, 15-20 minutter.
Fjern urtebuketten og laurbærbladet. Tilsett purre, rør om og la kjøttsuppa trekke 5 minutter til. Server med flatbrød, rundstykker eller nybakt brød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn