suppe
Varm og mettende kjøttsuppe
Hva er vel bedre enn å varme seg på en god, gammeldags kjøttsuppe når det er kaldt ute? Det er den perfekte søndagsmiddagen og den lager seg nesten helt selv.
1t 25min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 ghøyrygg (uten bein, i terninger)
1 ssrapsolje
1 og en fjerdede lgrønnsakskraft
1 stklaurbærblad
1 stkgul løk (i biter)
2 stkgulrøtter (i biter)
250 gsellerirot (i biter)
250 gkålrot (i biter)
4 stksmå poteter (i biter)
120 gpurre (finsnittet)
1 stkurtebukett av fersk timian, rosmarin og persille
1 og en halv tssalt
en halv tspepper
Fremgangsmetode
Tørk kjøttet godt og skjær i terninger på ca. 2x2 cm.
Varm opp olje i en stekepanne på sterk varme. Brun kjøttet raskt og ha over i en stor gryte.
Hell kraften og laurbærblad over kjøttet. Kok opp, senk varmen og skum av urenheter for å få en klar suppe. La kjøttet trekke rett under kokepunktet i ca. 1 time.
Rens og skjær alle grønnsakene i biter. Ha løk, gulrot, sellerirot, kålrot og potet i gryta sammen med kjøttet.
Bind sammen noen stilker fersk timian, rosmarin og persille med tykk bomullstråd og legg i gryta. Smak til med salt og pepper og la alt småkoke til grønnsakene er møre, 15-20 minutter.
Fjern urtebuketten og laurbærbladet. Tilsett purre, rør om og la kjøttsuppa trekke 5 minutter til. Server med flatbrød, rundstykker eller nybakt brød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆