toast, sandwich og smørbrød

Änglamark-toasten

På årets Øya-festival disker vi opp med tusenvis av nydelige toast til sultne festivalfolk på Coop Mega-standen. Den gode nyheten er at du kan prøve å lage den selv! Vi byr nemlig på oppskriften på Änglamark-toasten. Lag den selv, og nyt!

Änglamark-toasten, toasten fra Coop Mega standen fra Øya festivalen, ligger på lys tallerken på trefjøl omringet av forskjellig Änglamark ost.

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

8skiverbrød

100gÄnglamark parmesan

100gØstavind

2sssmeltet smør

Auberginekrem med fetaost:

600gaubergine

1stkÄnglamark hvitløk

3sssalt (til vannbad)

2ssspisskummen

2sscayennepepper

2sssalt

2ssmalt paprikapulver

2sskorianderfrø (malt)

2sskanel

1sskardemomme

1ssmalt sort pepper

1ssmalt nellik

1ssmalt muskatnøtt

1ssÄnglamark Extra Virgin Olivenolje

150gÄnglamark fetaost

Syltet rødløk med chili:

100gÄnglamark rødløk

1stkÄnglamark chili

3stkÄnglamark sitroner (kun saft)

1dlvann

2sssukker

Karamelliserte solsikkekjerner:

25gÄnglamark Solsikkekjerner

2sssmør

2sssukker

2ssÄnglamark honning

Grønn myntesaus:

1potteÄnglamark mynte

3stkÄnglamark lime (kun saft)

4ssÄnglamark olje

Fremgangsmetode

Auberginekrem med fetaost

Del aubergine i terninger, og legg i en skål. Hell over vann til auberginen er dekket, tilsett salt og rør godt. La stå i ca. 25 minutter.
Vend sammen spisskummen, cayennepepper, salt, malt paprika, malt korianderfrø, kanel, kardemomme, malt sort pepper, malt nellik og malt muskatnøtt.
Hell av vannet, og tørk auberginterningene godt. Gni dem så inn med olje og krydderblanding.
Del hvitløken i fedd, og skrell feddene.
Legg auberginen i en ildfast form, sammen med hvitløksfeddene, og stek på 200 grader, i ca. 20 minutter til auberginen er mør.
Avkjøl auberginen, og ha i en blender sammen med hvitløk og fetaost. Kjør til en glatt krem.
Smak til med salt og pepper, eventuelt med syltelaken fra den syltede rødløken om du vil ha litt mer syre.

Syltet rødløk med chili

Bland sitronsaft, vann og sukker, og kok opp.
Kutt rødløk og chili i strimler.
Ta kjelen av varmen, og tilsett strimlet rødløk og chili. La trekke i ca. 20 minutter.

Karamelliserte solsikkekjerner

Ha solsikkekjernene i en tørr panne, og rist på medium varme til de blir lett brunet.
Tilsett smør, sukker og honning, og la boble opp. Avkjøl de karamelliserte solsikkekjernene før montering av toasten.

Grønn myntesaus

Plukk bladene av mynten, og kjør sammen med stavmikser med lime og olje, til en glatt saus.

Montéring

Smør auberginekrem på en brødskive. Legg deretter over karamelliserte solsikkekjerner, og syltet rødløk med chili.
Strø over revet parmesan og Østavind.
På en annen skive smører du grønn myntesaus. Sett skivene sammen, og pensle med smeltet smør. Grill i toastjern til toasten er gyllen og sprø.

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit