toast, sandwich og smørbrød

Oslo-toasten

Oslo-toasten er en klassiker på Øyafestivalen! Gjenopplev den gode opplevelsen ved å lage Oslo-toasten hjemme. Her får du oppskriften!

Oslo-toasten, som servert på Øya festivalen. To gylne toast, stablet over hverandre på skrå, servert på trekasse.

15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

8skiversurdeigsbrød

1pkØstavind

hvitløkssmør

syltet jalapeño

Østerssopp-krem:

300gøsterssopp

1stkkepaløk

1feddhvitløk

500gfløte

50gparmesan

en halvtssalt (smak til)

en halvtssort pepper (smak til)

3sssolsikkeolje (til steking)

Fremgangsmetode

Østerssopp-krem

Finkutt løk og hvitløk, og fres i olje.
Riv østerssoppen i strimler, og tilsett når løken er blitt blank.
Tilsett fløte og kok ned halvparten av væskemengden.
Finriv parmesan, og rør inn. Smak til med salt og pepper til slutt.

Montering

Skjær åtte gode skiver surdeigsbrød, og gni hvitløkssmør på hver av dem.
Legg ost, et par skjeer med østerssopp-krem og syltet jalapeno på fire av skivene.
Legg de fire resterende skivene oppå, slik at det blir til sandwicher.
Legg sandwichen i en paninipresser eller et toastjern.
Når den er gylden, er den ferdig!

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit