toast, sandwich og smørbrød
Oslo-toasten
Oslo-toasten er en klassiker på Øyafestivalen! Gjenopplev den gode opplevelsen ved å lage Oslo-toasten hjemme. Her får du oppskriften!
15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
8 skiversurdeigsbrød
1 pkØstavind
hvitløkssmør
syltet jalapeño
Østerssopp-krem:
300 gøsterssopp
1 stkkepaløk
1 feddhvitløk
500 gfløte
50 gparmesan
en halv tssalt (smak til)
en halv tssort pepper (smak til)
3 sssolsikkeolje (til steking)
Fremgangsmetode
Østerssopp-krem
Finkutt løk og hvitløk, og fres i olje.
Riv østerssoppen i strimler, og tilsett når løken er blitt blank.
Tilsett fløte og kok ned halvparten av væskemengden.
Finriv parmesan, og rør inn. Smak til med salt og pepper til slutt.
Montering
Skjær åtte gode skiver surdeigsbrød, og gni hvitløkssmør på hver av dem.
Legg ost, et par skjeer med østerssopp-krem og syltet jalapeno på fire av skivene.
Legg de fire resterende skivene oppå, slik at det blir til sandwicher.
Legg sandwichen i en paninipresser eller et toastjern.
Når den er gylden, er den ferdig!
▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆