vaffel
Middagsvafler med ris og mais
Vafler med ris og mais er like genialt til middag som det er i matpakken! Server dem med kjøttpålegg eller kylling, litt rømme og salat.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
3 stkegg
4 dlmelk
50 ghavregryn
150 ghvetemel (gjerne sammalt)
1 tsbakepulver
50 gsmeltet smør (eller flytende margarin)
1 tssalt
150 gkokt ris (kokt quinoa eller kokte byggryn)
1 boksmaiskorn (ca. 165 g avrent vekt)
1 håndfullfersk spinat (eller bladpersille, grovhakket)
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 6 vafler, avhengig av størrelse.
Ha eggene i en bolle sammen men melken, og visp det lett sammen med en håndvisp.
Tilsett havregryn, mel, bakepulver, smeltet smør, salt, kokt ris, mais og spinat eller bladpersille, og visp til alt er godt blandet. (Ta til side litt av maisen først, dersom du vil ha noen på toppen av de ferdige vaflene.)
Varm opp vaffeljernet, og smør det med olje eller annet matfett om nødvendig.
Ha i en øse med røren og stek vaflene til de har fått fin farge, ca. 3-4 minutter. Fortsett til all røren er brukt opp.
Server gjerne med et par salamiskiver og en klatt rømme, og dryss over litt ekstra mais om du vil. Søt chilisaus smaker også kjempegodt på disse vaflene.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆