Til hovedinnhold
vaffel

Potetvafler med reinskav og trollkrem

Vafler smaker aller best etter en lang dag ute. Lager du en vaffelrøre med potet, og steker potetvafler med deilig topping av reinskav og trollkrem, får du nok energi til en enda en runde i bakken.

Potetvafler med reinskav og trollkrem

15min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Potetvafler:

250gpoteter (skrelt og revet)

125gsiktet hvetemel

2stkegg

40gsmeltet smør

3dlmelk

en halvtssalt

en halvtssukker

en halvtsbakepulver

1tsfrisk timian (finhakket, kan sløyfes)

Reinskav:

300greinskav

en halvtssalt

en fjerdedeltspepper

3ssseterrømme

1sssmør eller olje til steking

4stkaromasopp (delt i grove biter)

4skiverbacon (gjerne skogsbacon-type)

Trollkrem:

2stkeggehviter

100gsukker

500gtyttebær

Fremgangsmetode

Potetvafler

Skrell og riv potetene og ha dem over i kokende, saltet vann i 30 sekunder. Sil av vannet.
Bland alle ingrediensene til vaffelrøren og vend inn potetene.
Stek vaflene på vanlig måte.

Reinskav

Stek reinskav i litt olje eller smør. Krydre med salt og pepper.
Senk temperaturen og tilsett rømme i pannen. La dette surre noen minutter.
Stek sopp og bacon i en egen panne.

Trollkrem

Kjør eggehviter, sukker og tyttebær i en blender.
Når kremen er luftig og rosa, er den ferdig. (Skal du bruke den til dessert kan du tilsette dobbelt så mye sukker.)
Legg reinskav-toppingen og en klatt deilig trollkrem på vaffelen og server med en gang.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn