vaffel
Potetvafler med reinskav og trollkrem
Vafler smaker aller best etter en lang dag ute. Lager du en vaffelrøre med potet, og steker potetvafler med deilig topping av reinskav og trollkrem, får du nok energi til en enda en runde i bakken.
15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Potetvafler:
250 gpoteter (skrelt og revet)
125 gsiktet hvetemel
2 stkegg
40 gsmeltet smør
3 dlmelk
en halv tssalt
en halv tssukker
en halv tsbakepulver
1 tsfrisk timian (finhakket, kan sløyfes)
Reinskav:
300 greinskav
en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
3 ssseterrømme
1 sssmør eller olje til steking
4 stkaromasopp (delt i grove biter)
4 skiverbacon (gjerne skogsbacon-type)
Trollkrem:
2 stkeggehviter
100 gsukker
500 gtyttebær
Fremgangsmetode
Potetvafler
Skrell og riv potetene og ha dem over i kokende, saltet vann i 30 sekunder. Sil av vannet.
Bland alle ingrediensene til vaffelrøren og vend inn potetene.
Stek vaflene på vanlig måte.
Reinskav
Stek reinskav i litt olje eller smør. Krydre med salt og pepper.
Senk temperaturen og tilsett rømme i pannen. La dette surre noen minutter.
Stek sopp og bacon i en egen panne.
Trollkrem
Kjør eggehviter, sukker og tyttebær i en blender.
Når kremen er luftig og rosa, er den ferdig. (Skal du bruke den til dessert kan du tilsette dobbelt så mye sukker.)
Legg reinskav-toppingen og en klatt deilig trollkrem på vaffelen og server med en gang.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆