vaffel
Potetvafler med skinke
Grove vafler med potet byr på en glimrende anledning til å bruke opp kjøttrester du har fra tidligere middager, som kylling, kjøttdeig eller bacon. Du kan dessuten bruke rester av potetmos i røra, og lage sunne vafler til middag!
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
3 stkegg
4 dlmelk
150 gsammalt hvetemel
1 tsbakepulver
50 gsmeltet smør (eller flytende margarin)
1 tssalt
300 gpotet (kokt, skrellet og most.)
150 gskinke (eller middagsrester av stekt kylling i biter, kjøttdeig eller bacon)
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 6 vafler, avhengig av størrelse.
Ha eggene i en bolle sammen men melken, og visp det lett sammen med en håndvisp.
Tilsett sammalt hvetemel, bakepulver, smeltet smør, salt og potet, og visp til alt er godt blandet.
Varm opp vaffeljernet, og smør det med olje eller annet matfett om nødvendig. Ha i en øse med røren, og dryss over litt skinke (eller rester av stekt kylling i biter, kjøttdeig eller bacon).
Stek vaflene til de har fått fin farge, og fortsett til all røren er brukt opp.
Server gjerne med litt kremost eller cottage cheese, litt salat og noen tomatskiver. Dryss over litt ekstra skinke (eller rester av annet stekt kjøtt du har i hus) og nykvernet pepper.
Tips!
Har du potetmosrester er dette perfekt til å bruke i vaflene, istedenfor kokte poteter!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆