Til hovedinnhold
vaffel

Potetvafler med spekesild

Gi sild til julefrokosten en ny vri, med vafler laget av poteter! Potetvaflene toppes med sild, rømme, agurk og ørretrogn -en lettlaget delikatesse som både ser lekkert ut, og smaker supergodt.

20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

500gpoteter

1stkløk (finhakket)

2stkegg

2sshvetemel

1klypesalt og pepper (etter smak)

1porsjonsmør (eller olje, til steking)

Til servering:

200gspekesildfilet (skåret i tynne skiver)

100gørretrogn

4ssrømme

1stkagurk (i strimler)

1klypedill (og/eller gressløk)

Fremgangsmetode

Skrell potetene og riv dem grovt. Klem ut overflødig væske ved å legge de revne potetene i et rent kjøkkenhåndkle og klemme godt.
Bland de revne potetene med finhakket løk, egg, hvetemel, salt og pepper i en stor bolle.
Varm et vaffeljern og smør det godt med smør eller olje.
Legg en porsjon av potetblandingen i vaffeljernet og stek til vaflene er gylne og sprø.
Når vaflene er ferdige, legg dem på en tallerken og ha på skiver av spekesild, ørretrogn, rømme og agurkstrimler og topp med gressløk eller dill.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn