vaffel
Sprø og deilige vafler
Ingenting slår duften av vafler en søndags formiddag, og ingenting smaker vel bedre til kaffen enn en vaffel med brunost, syltetøy og rømme.
40min / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
100 gmeierismør (eller Kviteseidsmør)
5 dlhvetemel
5 sssukker
1 tsbakepulver
2 tskardemomme
en halv tssalt
5 dlmelk
5 stkegg
3 dlrømme
Fremgangsmetode
Smelt smøret og sett til avkjøling.
Bland hvetemel, sukker, bakepulver, kardemomme og salt i en bolle, og spe med melken, litt etter litt. Rør godt mellom hver gang, så røren ikke blir klumpete.
Rør inn ett og ett egg, og avslutt med smøret og rømmen. La røra svelle i ½ time.
Stek i vaffeljern, server med brunost, syltetøy eller smørkrem.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆