Til hovedinnhold
vaffel

Sprø og deilige vafler

Ingenting slår duften av vafler en søndags formiddag, og ingenting smaker vel bedre til kaffen enn en vaffel med brunost, syltetøy og rømme.

En nystekt gylden vaffelplate ligger i et tradisjonelt vaffeljern av støpejern.

40min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

100gmeierismør (eller Kviteseidsmør)

5dlhvetemel

5sssukker

1tsbakepulver

2tskardemomme

en halvtssalt

5dlmelk

5stkegg

3dlrømme

Fremgangsmetode

Smelt smøret og sett til avkjøling.
Bland hvetemel, sukker, bakepulver, kardemomme og salt i en bolle, og spe med melken, litt etter litt. Rør godt mellom hver gang, så røren ikke blir klumpete.
Rør inn ett og ett egg, og avslutt med smøret og rømmen. La røra svelle i ½ time.
Stek i vaffeljern, server med brunost, syltetøy eller smørkrem.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit