Til hovedinnhold
billig middag

Asiatisk laks med ris og salat

Laks passer godt med asiatiske smaker. Vend fisken i søt chilisaus, bak den i ovnen og server den med ris og salat med sprø sukkererter.

Asiatisk laks med ris og salat

15min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

Coop laksefilet á 4 x125 g

sweet chili saus

Coop Jasminris

sukkererter

lime

romano mix

Litt Extra:

peanøtter

chili rød

frisk koriander

Fremgangsmetode

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft
Legg fisken i en ildfast form og tilsett 5-6 ss sweet chili saus.
Vend fisken i sausen til den er godt dekket.
Stek fisken i 10-12 minutter i ovnen og la den hvile et par minutter på benken før den serveres.
Kok opp 3 dl ris med 4½ dl vann og la det småkoke på lav varme i 12-14 minutter under lokk.
Skjær sukkerertene i 4-5 biter.
Rør sammen 4-5 ss sweet chili saus og saften fra limen. Vend inn i salaten og sukkerertene.
Tilsett peanøtter, rød chili og koriander i salaten om det er ønskelig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆