Til hovedinnhold
pasta

Enkel pasta bolognese

Pasta med kjøttdeig, tomater og grønnsaker er en lettvint variant av pasta bolognese. Den har mye av den samme gode, fyldige smaken, men med bare sju ingredienser!

Enkel pasta bolognese

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

karbonadedeig eller kjøttdeig

Dolmio ekstra krydret pastasaus

tagliatelle eller spaghetti

gulrøtter

stangselleri

hvitløksfedd

rød chili

Litt fersk basilikum

Litt parmesan

Masse nykvernet pepper

Fremgangsmetode

Kok opp litt vann med salt, og hiv i spaghettien når vannet koker.
Skrell gulrøttene, og hakk opp gulrøtter og stangselleri i tynne skiver. Finhakk chili, hvitløk og litt frisk basilikum.
Stek og hakk kjøttdeigen i litt olje, og bland inn grønnsakene, chili og hvitløk når kjøttdeigen nesten er ferdig stekt.
La grønnsakene steke sammen med kjøttdeigen i et par minutter, og hell i pastasausen. La sausen putre noen minutter, og smak til masse nykvernet pepper.
Sil vannet av spaghettien, og tilsett om ønskelig mer salt og eventuelt litt smør.
Legg spaghetti og kjøttsaus på tallerkenen, og dryss over revet parmesan og frisk basilikum.

TIPS: VIL DU LAGE RETTEN ENDA RASKERE?

Ta tiden på deg selv mens du lager retten! Vi tok nemlig tiden når vi testet ut retten, og merket at lyden av en tikkende klokke fikk oss til å jobbe ekstra raskt.  

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆