Til hovedinnhold
kjøtt

Hjemmelaget meksikansk gryte

Hjemmelaget meksikansk gryte er litt taco, litt gryterett og samtidig en sunn middagsrett med masse smak. Topp den med avokado, rømme og sprø nachos.

Hjemmelaget meksikansk gryte

25min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

karbonadedeig

løk

hvitløk

rød chili

matolje (f.eks. raps eller solsikke)

taco krydder (ca. 30g)

paprika

kidneybønner eller brune bønner, skyllet og avrent, 400g

langkornet ris

hermetiske hakkede tomater a 400 g

vann

liten boks mais

limesaft

salt og pepper

Til servering:

Avokado i biter

rømme

frisk koriander

nacho chips (eller tortillachips)

Fremgangsmetode

Finhakk løk, hvitløk og chili. (Fjern frøene fra chilien om du ikke vil ha gryta for «hot».) Varm opp olje i en kasserolle på middels varme og stek løk, hvitløk og chili til løken er blank og myk.
Skru opp varmen og tilsett karbonadedeig. Brun kjøttet og rør inn tacopulveret.
Skjær opp paprika i små biter og ha den over i kasserollen sammen med bønner, ris, hermetiske tomater og vann. Kok opp, skru ned varmen og legg på lokk. La det småputre til risen er ferdig, ca. 15-20 minutter.
Ta av lokket mot slutten av koketiden dersom du vil ha en tykkere gryterett.
Rør inn mais og limesaft rett før servering, og smak til med salt og pepper.
Server gjerne gryten med avokadobiter, rømme, frisk koriander og nachos eller tortillachips.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆