Til hovedinnhold
taco

Lammetaco med salsa verde

Ikke et vondt ord om vanlig taco, men det er spennende med en ny vri. Bruk lammefilet, koteletter, lammekjøttdeig eller rester av lammelår, og server med salsa verde som betyr grønn saus.

Lammetaco med salsa verde

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

lammefilet (du kan også lammekjøttdeig, koteletter eller rester av lammelår i terninger)

malt koriander

tørkede chiliflak

salt

malt kanel

røkt paprikakrydder

Dette trenger du til salsa verde:

tomatillos (tomatillo ser ut som en liten, grønn tomat og fås i grønnsaksbutikker med godt utvalg)

jalapeño

løk

lime

sukker

frisk koriander

salt

Dette trenger du som tilbehør:

små tortillalefser

små tomater

baby leaf salat

rød paprika (i strimler)

grønn paprika (i strimler)

søt chilisaus

finhakket koriander

Fremgangsmetode

Skjær kjøttet i terninger.
Krydre det og brun det lett i pannen. Tilsett 1 dl vann og la det trekke smak mens du lager tilbehøret.

Slik lager du salsa verde

Tomatillo ser ut som en liten, grønn tomat, men er et bær med et papirtynt skall. Du får den i en grønnsaksbutikk med godt utvalg. Hvis du ikke får tak i det, kan du servere vanlig salsa og guacamole i stedet.
Fjern det papirtynne skallet på tomatilloene og del dem i to. Del jalapeño i to.
Ha løk, tomatilloene og jalapeño i en ildfast form og stek på grill øverst i ovnen på 230 gra­der i ca. 10 minutter til du ser de begynner å bli svidd i kantene.
Avkjøl og kjør i en kjøk­kenmaskin med lime, sukker og korian­der. Smak til med salt.
Server kjøttet og sausen med tortillalefser, tomater, salat, paprikastrimler, søt chilisaus, frisk koriander.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆