Til hovedinnhold
pizza

Lag knasende sprø pizza på grillen i sommer

Pizza på grillen er kjempegodt og fantastisk enkelt. Med en deilig pizzasaus, masse ost og et par triks i ermet, er veien kort til italiensk pizzalykke på grillen.

Lag knasende sprø pizza på grillen i sommer

5min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

pizzabunner (gjerne Grill Perfekt pizzabunn)

crème fraîche

Chevre Original Haukeli (eller annen mild, hvit geitost, smuldret)

revet hvitløk

nykvernet pepper

tomater (i skiver)

mozzarella (i skiver)

revet parmesan

flaksalt

Extra virgin olivenolje

fersk rosmarin

ristede pinjekjerner

crema balsamico eddik (balsamicoglaze)

Fremgangsmetode

Legg pizzastein på kald grill og varm opp til 225-250˚C. Bruk pizzaspade eller legg pizzabunnen på bakepapir for lettere å flytte over på den varme pizzasteinen.
Rør sammen crème fraîche, smuldret chèvre, revet hvitløk og nykvernet pepper i en skål.
Smør pizzasaus på pizzabunnene og fordel tomatskiver, mozzarella og revet parmesan utover. Dryss over flaksalt og olivenolje. Avslutt med fersk rosmarin.
Stek pizza på grillen under lokk, i ca. 5 minutter. Følg godt med slik at ikke bunnen blir brent. Strø over pinjekjerner og ringle over balsamico crema ved servering.
Tips! Du kan også steke pizzaen i ovnen. Legg pizzasteinen på rist og sett på nederste rille i kald ovn. Forvarm til 250˚C og stek pizzaen i ca. 5 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆