Til hovedinnhold
kjøtt

Soyaglasert burger med grillet ananas, jalapeñokrem og løkmarmelade

Burgere på grillen blir vi aldri lei av, og nå får du ferske burgere i kjøttdisken. Stek dem slik du liker dem aller best, og ikke spar på tilbehøret! Grillet ananas og løkmarmelade er søtt og godt til det stekte kjøttet.

Soyaglasert burger med grillet ananas, jalapeñokrem og løkmarmelade

20min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til 4 burgere:

burgere (rå)

brioche burgerbrød

ananasringer

bifftomater

crispisalat

Dette trenger du til soyaglaze:

soyasaus

sukker

sitrongress (kan sløyfes)

ingefær

hvitløk

lime (saft og skall)

Dette trenger du til jalapeñokrem:

jalapeño (fersk, finhakket)

syltet jalapeño (finhakket)

seterrømme

majones

salt

Dette trenger du til løkmarmelade:

løk

olje

akasiehonning

sherryeddik

salt og pepper

Fremgangsmetode

Grill burgerne 1-2 min på hver side på høy varme. Pensle med rikelig med soyaglaze, og etterstek dem på lav varme under lokk til burgerne er saftige. Grill ananasen lett på hver side.
Legg burgerne på stekte briochebrød med salat, tomatskiver, ananas, jalapeñokrem, og løkmarmelade. Servér gjerne en blandet salat med grillede grønnsaker til.

Slik lager du soyaglaze

Kok opp alle ingrediensene og rør til sukkeret har løst seg opp. Senk varmen og la glazen småkoke til den tykner. Sil sausen.

Slik lager du jalapeñokrem

Bland alt og smak til med salt.

Slik lager du løkmarmelade

Skjær løken i skiver. Varm oljen i en kjele, tilsett løken og fres den myk og blank.
Tilsett resten av ingrediensene, og la løken småkoke på middels varme i 15–20 min, eller til den har marmeladekonsistens.
Smak til med salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆