norsk
Tradisjonell fårikål med ekstra god smak
En rykende varm gryte med fårikål er høstens store høydepunkt for mange. Her er tipsene som løfter den enkle tradisjonsretten til nye høyder.
3t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 og en halv kgfårikålkjøtt
1 og en halv kghodekål (i tynne båter)
1 og en halv sshel pepper
2 stkgule løk (i tynne båter)
2 tssalt
4 dlvann
10 stkpoteter (3-4 per person)
Fremgangsmetode
Rist pepperkornene et par minutter i en tørr stekepanne på sterk varme til aromaene frigis.
Del kål og løk i tynne båter. Løk fungerer som en smaksforsterker, og den lange koketiden gjør at den «smelter» sammen med resten og framhever den deilige smaken.
Legg kjøtt, kål og løk lagvis i en stor gryte. Start med å legge kjøttet med fettsiden ned. Krydre med salt og pepper mellom lagene.
Hell på vann og kok opp. Senk varmen, sett på lokk og la fårikålgryta syde rett rundt kokepunktet til kjøttet er mørt (2,5-3 timer).
Server fårikål med kokte poteter.