Til hovedinnhold
frukt og grønt

Imponer med hasselbackpoteter på grillen

Hasselbackpoteter ser fantastiske ut og smaker himmelsk – spesielt når de lages ute. Sommerens beste poteter lager du på grillen!

Imponer med hasselbackpoteter på grillen

45min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

soltørkede tomater (utvannet, finhakket)

mykt smør

revet hvitløk

malt paprikapulver

chilipulver

salt

middels store poteter (med skall)

Fremgangsmetode

Hell kokende varmt vann over soltørkede tomater og la dem trekke i 30 minutter. Klem ut vannet fra tomatene før de finhakkes. Rør sammen tomater, mykt smør, hvitløk, malt paprika, chilipulver og salt til alt er godt blandet.
Pakk halvparten av kryddersmøret inn i plastfolie eller matpapir og form til en pølse. Oppbevar kjølig. Ekstra kryddersmør kan også fryses.
Smelt resten av kryddersmøret på middels varme i en liten kasserolle.
Vask og tørk potene godt og skjær et lite snitt i bunnen av hver potet så de ligger stødig. Legg hver potet på langs mellom to spisepinner. Skjær jevne tynne skiver i poteten på tvers, helt ned til kniven treffer spisepinnene.
Pakk hver potet delvis inn i aluminiumsfolie (la pakken være åpen på toppen) og pensle godt med smeltet kryddersmør.
Grill hasselbackpotetene på indirekte varme (180-220˚C) til de er møre (ca. 45 minutter). Pensle med mer kryddersmør underveis.
Server hasselbackpotetene rykende varme med en ekstra klatt kryddersmør.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆