Til hovedinnhold
frukt og grønt

Røstipoteter er perfekt tilbehør til festmat

Røstipoteter er sprø utenpå og myke inni, og er det perfekte tilbehøret til kjøtt. En ekstra bonus er at du kan lage alt klart på forhånd!

Røstipoteter er perfekt tilbehør til festmat

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

5 porsjoner

kokefaste poteter

stor sjalottløk

hvitløk

frisk timian (hakket)

salt

pepper

parmesan

smør (smeltet)

gressløk (til pynt)

Fremgangsmetode

Riv potetene på et rivjern. De behøver ikke å skrelles. Legg de raspede potetene i et rent kjøkkenhåndkle og vri ut overflødig væske.
Finhakk hvitløk, sjalottløk og timian. Bland sammen med potetene.
Tilsett salt, pepper, smeltet smør og revet parmesan.
Form små lapper, ca. 20 stykker, og stek dem gyllenbrune på hver side i panna. Du trenger ikke ekstra fett i panna.
Legg røstipotetene på et stekebrett kledd med bakepapir og stek videre i 10-15 minutter ved 180 grader i ovnen.
Hvis du vil, kan du lage røstipotetene nesten klare i forveien, og bare ettersteke dem i ovnen rett før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆