Til hovedinnhold
julemat

Fløyelsmyk risgrøt med smak av jul

Risgrøt er en viktig del av juletradisjonen. Prøv denne deilige risgrøten i år - med aromatiske krydder og appelsinskall for en ekstra smak av jul!

Fløyelsmyk risgrøt med smak av jul

25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

grøtris

vann

kanelstang

vaniljestang

stjerneanis

appelsin (kun skallet)

helmelk

salt

mandel

smør (sukker og kanel til topping)

Fremgangsmetode

Skyll riskornene før bruk.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha både vaniljestangen og frøene over i en gryte.
Bruk en grønnsaksskreller og skrell appelsinskallet i brede remser. Prøv å kun få med den oransje delen av skallet, og ikke det hvite under. Ha det i gryta sammen med stjerneanis og kanelstang. Hell på vann og kok risen i 10 minutter.
Spe på med melken og kok videre over svak varme. Fisk ut kanelstang, vaniljestang, stjerneanis og appelsinskallet før grøten tykner. Rør ofte så det ikke svir seg i bunn.
Tilsett salt og bland godt inn. (Tilsett en mandel om du vil).
Server grøten med smørøye, sukker og kanel på toppen!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆