Til hovedinnhold
barnevennlig

Karbonader med makaronigrateng og rosenkål

Karbonader, mild og god makaronigraten og deilig rosenkål med bacon. Denne middagen kommer garantert til å slå ann hos småbarnsfamilien!

Karbonader med makaronigrateng og rosenkål

25min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

8stkkarbonader

Makaronigrateng:

3dltørr makaroni

2sssmør

2sshvetemel

3dlmelk

2stkegg

100grevet hvitost

1håndfullrevet parmesan

1tssalt og pepper (smak til)

Rosenkål med bacon:

1posefersk rosenkål

1pkbacon

1stkliten rødløk

1sssmør

1stkgrønt eple

1tssalt og pepper

Fremgangsmetode

Legg karbonadene i ett lag utover et bakepapirkledd stekebrett, eller i en ildfast form. Stek på 200 grader i ca. 10 minutter til gjennomvarme.

Makaronigrateng

Kok makaroni som anvist på pakken, og sett til side.
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og visp inn hvetemelet. Spe med melk og la sausen koke opp. Rør hele tiden så den ikke brenner seg.
La sausen småkoke 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ta kjelen av varmen og rør inn eggene, og den revede osten. Riv i litt parmesan om du liker det.
Bland i den kokte makaronien og ha det i en stor form, eller porsjonsformer. Dryss litt revet ost på toppen også.
Stek i ovn på 210 grader i 8-10 minutter.

Rosenkål med bacon

Vask og rens rosenkålen. Skjær baconet i strimler. Skrell og finhakk rødløken.
Smelt smøret i en stekepanne med høye kanter. Fres bacon og rødløk til det er gyllent.
Ha i rosenkålen og la det surre under lokk i 5 minutter. Skrell eplet, skjær det i terninger og tilsett det mot slutten. Smak til med salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn