dessert og søt bakst
Denne magiske kaken får på mystisk vis tre lag under steking
Én røre blir på magisk vis til en kake med tre lag når du steker den. Ikke rart den kalles «magic cake»!
50min / 2t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkegg
5 dlmelk
1 tsvaniljesukker (Vaniljeessens, noen dråper)
150 gsukker
1 ssvann
125 gsmør
110 ghvetemel
1 klypesalt
Til coulis:
1 posefrosne bjørnebær
1 sssukker (noen spiseskjeer )
Fremgangsmetode
Varm ovnen til 150 grader.
Pisk eggehvitene stive i en bakebolle. La stå.
Pisk eggeplommene hvitt med sukker i en annen bolle. Smelt smøret, og hell det i bollen under visping.
Tilsett melet i egg- og sukkerblandingen, og pisk til en jevn blanding.
Tilsett noen dråper vaniljeessens i melken. Hell deretter melken i en tynn stråle i bollen, og pisk i noen minutter. Røren kommer til å være svært flytende.
Bruk en stor ballongvisp til å FORSIKTIG blande de stive eggehvitene med resten av røren.
Hell blandingen i en smurt springform (Ø 24), og sett den midt i ovnen i 50 minutter.
Ta kaken ut mens den fortsatt er litt «skjelven» i midten, og la kjøle seg ned til romtemperatur. Sett den deretter i kjøleskap i ytterligere to-tre timer.
Serveres med hjemmelaget bjørnebærcoulis, eller et dryss revet sjokolade. Du lager bjørnebærcoulisen ved å varme bjørnebærene i en kasserolle, og smake til med sukker. La coulisen kjøle seg ned, og servér den lun.