Til hovedinnhold
enkelt

Rask lapskaus med bacon

Skikkelig digg lapskaus med bacon lager du like kjapt som du steker en ferdigpizza. Bare se her!

Rask lapskaus med bacon

10min

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2pkbacon i terninger

1sssmør til steking

2poserlapskausgrønnsaker (trenger ikke tines)

1stkpurre (liten)

1stilkfersk timian (eller 1 ts tørket timian)

1stkporsjonsbeger Toro oksefond

8dlvann

1posepotetmospulver (hvis lapskausen er tynn)

1tssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Smelt smør i ei tykkbunnet, romslig gryte, og fres baconbitene på god varme i noen minutter.
Hakk purren smått og ha den i med posegrønnsakene. La alt surre i smør/baconfett på middels varme et par minutter mens du rører.
Hell over vann og fond, og la det koke i fem minutter.
Fisk opp timiankvistene hvis du har brukt frisk timian.
Synes du lapskausen er for tynn, rører du i litt potetmospulver slik at den tykner. Spe med litt vann hvis den er for tykk.
Kvern over pepper, og smak til om det trengs mer salt. Serveres gjerne med flatbrød med smør.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn