Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Grill Perfekt laksefilet med estragon-beurre blanc og rød paprika- og auberginekompott

Vi utfordret Revierhavnen kro til å utvikle en rett med et Grill Perfekt-produkt som hovedingrediens. Resultatet ble en perfekt sommerrett med fransk-norske smaker.

10min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

Dette trenger du:

1pkCoop Grill Perfekt Laksefilet

1pkasparges

Aluminiumsfolie

Estragon-beurre blanc:

1potteestragon (fersk)

2 og en halvdlfløte

250gmeierismør

pepper

Rød paprika- og auberginekompott:

2stkrøde paprika

1stkaubergine

1stkgul løk

3feddhvitløk

2tsspisskummen

olivenolje (til steking)

Fremgangsmetode

Estragon-beurre blanc

Kok fløte og estragonblader på lav varme til sausen er noe redusert.
Slå av varmen og tilsett smør. Rør til smøret er smeltet og sausen har fin konsistens.
Smak til med kvernet pepper.

Rød paprika- og auberginekompott

Smør paprika og aubergine med olje. Stikk noen hull i auberginen med en kniv.
Grill dem under lokk til de er myke og møre.
Fjern paprikaskallet (det skal være lett å fjerne) og frøene. Del auberginen i to på langs, og skrap ut innmaten. Kutt alt i små bitter.
Hakk løk og hvitløk, og fres det sammen i litt olivenolje.
Tilsett spisskummen, paprika og aubergine. Kok i 5 minutter under omrøring.

Laks og asparges

Grill laksefileten med skinnsiden ned og dekk med aluminiumsfolie. Pass på at varmen ikke er altfor høy.
Kutt av bunnen til aspargesene (ca. to cm). Skrell og smør de med litt olivenolje. Legg på grillen i 2 minutter.
Server laks og asparges sammen med estragon-beurre blanc og rød paprika- og auberginekompott.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn