Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Helstekt asiatisk laks med sitrongress, chili, ingefær og salat

Prøve laks på en ny måte? Prøv denne retten med herlige asiatiske smaker.

10min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

900glaksefilet (uten skinn)

300gris

6dlvann

1stkchili

1stkingefær (bit, tommelstor)

3feddhvitløk

2stksitrongress

1stklime

1dlsoyasaus

1dlsøt chilisaus

vårløk

koriander

Salat:

1stkagurk

1stkrødløk

200gbønnespirer

50gcashewnøtter

Asiatisk salatdressing:

chili (frøene fra ovenfor, evt chili flakes)

2stklime

4ssfiskesaus (asiatisk)

Fremgangsmetode

Formarm ovnen til 250 grader.
Skyll risen i kaldt vann og ha i gryten sammen med vann fra vannkokeren. Kok opp og la småputre med lokk.
Grovkutt chili uten frø (men ta vare på frøene til senere), ingefær, hvitløk og sitrongress. Knus det i morter/stavmikser til grov puré sammen med soyasaus og søt chilisaus.
Legg fiskefileten på et smurt stekebrett. Gni den ferske krydderpureen over fiskefileten. Skjær lime i skiver og fordel utover fisken. Bak i ovnen på midterste rille i ca. 10 minutter til kjøttet flaker seg.
Riv agurk på den grove siden av rivjernet og press deretter ut vannet. Kutt rødløk i tynne skiver. Ha alt i en stor bolle sammen med bønnespirer og cashewnøtter.
Finhakk chili-frøene og press lime. Bland med fiskesaus i en liten bolle. Hell dressingen over salaten.
Ta fisken ut av ovnen og legg på fat.
Ta av lokket på risen og la den dampe godt av seg.
Dryss grovhakket vårløk og koriander over fisken. Server med ris og salat.

Oppskrift og bilde av The Flying Culinary Circus

www.fccircus.com

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn