Til hovedinnhold
kjøtt

Biff bourguignon

Denne franske klassikeren er kraftfull og smaker aldeles nydelig. Server med potetmos og ferskt brød til.

2t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1kggrytekjøtt (fra storfe (f. eks renskåret høyrygg eller mørbrad))

150gbacon

2sshvetemel

2sstomatpuré

2feddhvitløk

frisk timian

1stkgul løk

2stkgulrøtter

1stklaubærblad

5dlrødvin (kan byttes med 5 dl grønnsaksbuljong og 1 ss rødvinseddik)

2dloksekraft

300gsjampignon

300gsmåløk

persille

salt og pepper

smør (og olje til steking)

Fremgangsmetode

Skjær kjøttet i grove biter. Skjær baconet i strimler. Grovhakk løk og hvitløk og skrell og skjær gulrøttene i jevne biter.
Varm ei gryte med litt olje. Sprøstek baconet og løft det ut av gryta.
Krydre kjøttet godt med salt og pepper og brun det i flere omganger, slik at alt kjøttet blir skikkelig brunet. Tilsett litt mer olje underveis om nødvendig.
Ta alt kjøttet ut av gryta, tilsett litt smør og fres løk, hvitløk og gulrøtter. Tilsett tomatpuré, timian og laurbær. Ha kjøtt og bacon tilbake i gryten. Dryss over melet, rør godt og tilsett kraft og vin.
La gryta få et oppkok under omrøring. Legg på lokk, la gryta småputre i ca. 1 1/2 time (eller mer), til kjøttet er blitt helt mørt. La gjerne lokket sitte litt løst på den siste halvtimen.
Stek småløk og sopp gyllent i en panne med litt smør, smak til med salt og pepper og ha det i gryta. La det putre videre til løken blir mør.
Smak til med salt og pepper. Server med raust med hakket persille.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn